keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Leikattu naaras

Menkäämme eläinlääkäripainotteisillä päivityksillä nyt ja palatkaamme aikaan, jolloin Pikkupupu leikattiin. Tästä tapauksesta on jo pari vuotta, mutta en ole muistanut tätä vielä laittaa tänne.

Pikkupupu käytiin leikkauttamassa Jyväskylässä Viitaniemen eläinlääkäri asemalla Viitaellillä. Palvelu oli ihan ok, mutta olisin itse kaivannut enemmän kontaktia. Kani otettiin sisään, nukutettiin, me lähdettiin pois, haettiin kani ja maksettiin, that's it. Homma toimi kuin rasvattu kone, mutta tuntui myös, että koneiden kanssa olin tekemisissä.

Leikkauksen jälkeen maattiin tyytyväisenä pitkin pituutta


Pelkäsin myös Pikkupupun nukutusta todella paljon ja hieman itkeä tirautin, kun piikki pistettiin. Hoistajat eivät sanoneet minulle mitään, toinen jopa mulkoili minua kuin käskien olemaan hiljaa. Kun pyysin mahdollisimman pientä annosta, nuorempi hoitaja vastasi "joo joo."

Leikkaus kuitenkin sujui hyvin ja Pikkupupu oli nopeasti jaloillaan. Leikkauksen jälkeen luonteessa näkyi muutosta positiivisempaan suuntaan. Agressiivinen, pesää ja ruokaa puolustava naaraskani oli muuttunut passiivisemmaksi, vessa-astiaan tarpeensa tekeväksi kaniksi. Pois jäivät ruikkimiset Usagin päälle, seinille ja kuseskelut minne sattuu. Myös harjan kanssa käydyt tappelut loppuivat, vaikka edelleen joskus Pikkupupu saattaa hieman murahtaa, jos harja tulee liian lähelle ruokakuppia hänen ruokaillessaan.

Leikkaushaava parani viikossa, eikä Pikkupupu yrittänytkään syödä sitä. Karvakin kasvoi haavan päälle viikossa.

Leikkaushaava samana päivänä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti