tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kaninpoika sairastaa, häntä hellikäämme...

Tänä aamuna minua odotti surkea näky eläinhuoneessa. Aina aamuisin niin aktiivinen Usagi kökötti seinän vieressä pienenä myttynä, silmät kiinni.

Ruoka ei maistunut, ei salaatti eikä pähkinä. Aina herkullinen kuivaruokakaan ei kiinnostanut eikä vettä juotu kiposta eikä pullosta. Työnnettiin vain nenällä pois.

Vatsa ei ole kova, päin vastoin pehmeä. Koko kani tuntui lötköltä, vaikka yrittikin olla mahdollisimman pienenä pallona. Vatsaoireet oli siis poissuljettu.

Narskutusta ei kuulunut, joten kipuja Usagilla ei ollut. Olin eilen kiinnittänyt huomiota Usagin hassuun tyyliin muputtaa pähkinä, jonka annoin. Ennen puolikas saksanpähkinä oli uponnut melkein heti, mutta eilen Usagilla oli ongelmia syödä pähkinää ja söikin sitä vain pieninä paloina, hassusti mupeltaen. Syödessä kuului myös narkutusta ja päätin pitää silmällä Usagin ruokailuja. Kauaa ei tarvinnut kania vahtia, kun tänään ollaan jo tuossa kunnossa.

Ennen töihin lähtöä Usagi söi pari salaattipalaa hankalasti mupeltaen. Oireet viittaisivat hammaspiikkeihin, mutta varma asiasta en voi olla.

Varasin ajan Jyväskylässä toimivaan Tassuvaaraan. Usagilla on eläinlääkäriaika 9.30. Itse en pääse häntä viemään kun olen töissä, mutta mieheni lupasi viedä Usagin lääkärille.

Vaikka olenkin hermorauniona töissä hymyilemässä asiakkaille, antaa minulle edes helpotusta se, että lääkäri kuulosti puhelimessa todella ystävälliseltä ja ymmärtäväiseltä. Hän myös kyseli paljon ja antoi minun kertoa kaikki havaintoni kanista.

Nyt vain toivon, että nukutus menee hyvin ja Usagi herää ilman ongelmia. Ja että kyse on vain hammaspiikeistä ja asia ratkeaa ne pois viilaamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti