keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kaninpoika sairastaa, häntä hellikäämme, osa 2

Usagi pääsi pois eläinlääkäristä ja sain tilannetietoja jatkuvasti. Todella ystävällistä palvelua ja käskivät vielä perjantaina soittaa ja kertoa, miten Usagin kunto on lähtenyt etenemään. Parempaan vai huonompaan.

Oma arvioni hammaspiikeistä ei pitänyt paikkaansa, hampaat olivat siistit. Kani kävi röntkenissä jossa huomattiin virtsarakossa ongelmia. Vanhojen kanien ongelmahan herralta löytyi, eli kalkkia oli kertynyt putkeen ja pissaaminen on ongelmana. Jää porkkanat ja omenat pois herran ruokavaliosta, mitä kyllä itse harmittelen kovasti (ja varmasti myös kani) Usagi kuitenkin pitää tuoreruuasta ja nämä aamuiset/iltaiset eväät olivat ehdottomasti suosiossa.

Usagi aloitti myös heinädieetin, koska rasvaa näkyi röntkenissä olevan ylimääräistä. Tämä on hankala toteuttaa, koska Pikkupupua ei ole tarpeen laittaa dieetille. Pitää katsoa, miten eristäisi heidät ruokinnan ajaksi, jottei Usagi tulisi hakemaan Pikkupupulta tuoreruokia tai kuivaruokaherkkua.

Mukaan kotia lähti piikillä annettava nesteytys sekä suun kautta annettava kipulääke. Kani pitäisi saada syömään, juomaan ja pissimään.

Koko lysti tuli maksamaan 75€. Siihen kuului:
- käyntimaksu
- röntken
- nukutus
- kanin karvojen siistiminen
- herääminen
- kipulääke ja nesteytyspiikki kotia
- ruokinta ohjeet

Suosittelen lämpimästi Tassuvaaraa Jyväskylän Tourulassa.


Pikkupupu tuli heti tarkistamaan Usagin kunnon ja haistelemaan oudon hajuista kaveria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti