maanantai 10. heinäkuuta 2017

On aika hiljaa kiittää ja tassua puristaa

Nyt meidät yhteen liittää vain muistojemme maa,
jäi jälki sydämmiimme,jälki unelmiin,
sulle rakas kani laulan nyt näkemiin.'


Usagi on nukkunut pois 28.6.2017

Usagi alkoi olla jo vanha ja viimeisenä niittinä oli eläinlääkärikäynti Usagin etutassun takia. Usagi oli alkanut aristaa tassua ja eläinlääkärikäynti kertoi, että tassussa oli mitä ilmeisemmin kasvain varpaassa ja varvas pitäisi amputoida. Mutta koska ei pystytty tietämään, onko kasvain levinnyt miten paljon, ei se välttämättä auttaisi.

Usagilla oli myös luupiikki takatassussa. Piikku ei ollut tassun alla vaan päällä, joten se ei vaikuttanut niin paljon kävelyyn. Haavaumia löytyi massusta ja takapuolesta, kun Usagi ei ole jaksanut enää itseään kunnolla pestä ja on nukkunut ulosteiden päällä. Tämän minä tiesinkin, olen Usagia pessyt aina parin viikon välein. Se ei ikävä kyllä ole riittänyt.

Sen lisäksi Usagi oli sokeutunut. Ei Usagi enää saanut elää kunnollista kanin elämää. Tein raskaan päätöksen ja päätin antaa Usagin lähteä paremmille porkkanamaille.

Usagi oli saattohoidossa viikon. Kipulääkettä aamuin illoin, jotta pupu saisi vielä elää viimeiset hetket ilman kipuja.

28.6 Jyväskylän Tassuvaarasta tuli sitten eläinlääkäri kotia. Usagi nukkui pois vieressäni, tutut hajut koko ajan nenässä.

Kiitän Tassuvaaran asianosaavaa hoitohemkilökuntaa, jota hoiti asian todella kauniisti.

Ikävä on kova ja Usagi tulee edelleen yli viikon jälkeen mieleen päivittäin. Rakas kani ehti olla kanssani 6-vuotta, saapuessaan kaksi vuotiaana luokseni. Usagi ehti elää hieman yli kahdeksan kanin vuotta.

Kiitoa Usagille, olit minulle rakas kaninpallero.

Usagi nukkui hyvin usein näin, jolloin kaulapussi ei vaikeuttanut hengittämistä.

Saattohoidon aikana Usagi sai syödä kaikkia lempiruokiaan (mm. avokadoa, mäkkärin ranskiksia, sipsiä, tomaattia, mansikkaa, vesimelonia, porkkanaa, erilaisia salaatteja, pähkinää...)

Usagi sai myös juhannuksen aikaan maistaa grillattua porkkanaa. Kelpasi.

Viimeisen päivän kuva. Kanit muodostivat sydämen.

Viimeisen päivän kuva. Viimeiset hetket rakkaan kaverin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti